فروشگاه ساز چیست و چه کاربردی دارد؟

2019-03-02 15:58:10.123 +0330 +0330

فروشگاه ساز چیست و چه کاربردی دارد؟

فروشگاه ساز چیست

بدون شک صاحبان هر کسب و کاری که رویای توسعه و بزرگ شدن را در سر داشته باشند حداقل یک بار به شانس استفاده از بستر اینترنت برای واقعیت بخشیدن به این موضوع فکر کرده است. اینترنت به کسب و کارها این فرصت بسیار عالی را می‌دهد تا با استفاده از بازاریابی اینترنتی، محصولات و خدمات خود را به طیف به مراتب گسترده‌تری از کاربران ارائه دهند.


همان طور که احتمالا می‌دانید راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی در حالت کلی هزینه‌های مختلفی را در پی خواهد داشت. برای مثال اگر بخواهید یک فروشگاه کاملا اختصاصی با امکانات سفارشی برایتان طراحی و برنامه‌نویسی شود باید چند ده میلیون تومان ناقابل!! را هزینه کنید که خب برای هر کسب و کاری مقرون به صرفه و حتی عملی نیست. بنابراین برای این دسته از کسب و کارها و یا افرادی که قصد راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین را دارند اما بودجه زیادی را برای طراحی اختصاصی نمی‌توانند در نظر بگیرند و یا امکان استخدام نیروهای متخصص و برنامه نویس که معمولا حقوق‌های بالایی را درخواست می‌کنند ندارند راهکاری بسیار عالی و مقرون به صرفه به نام فروشگاه ساز آنلاین وجود دارد.


اما فروشگاه‌سازها دقیقا چه هستند و چه خدماتی را به کاربران خود ارائه می‌دهند؟

فروشگاه‌سازها در واقع پلتفرم‌ها و یا سیستم‌های نرم‌افزاری هستند که به کاربران خود اجازه می‌دهند یک فروشگاه اینترنتی را در بستر اینترنت راه‌اندازی نموده و به صورت 24 ساعته در هر شبانه روز آن را مدیریت نموده و محصولات و خدمات خود را چه به صورت فیزیکی و چه مجازی و دانلودی به مشتریانتان ارائه دهید.

البته فروشگاه‌سازها به نوعی سیستم مدیریت محتوا یا CMS نیز محسوب می‌شوند به طوری که این CMSها به دو دسته اشتراکی (SAAS) و متن‌باز (Open Source) تقسیم می‌شوند.


فروشگاه‌سازهای متن‌باز یا اپن سورس

کد باز، متن باز، اُپن سورس یا Open Source به نرم‌افزارهایی می‌گویند که امکان دسترسی به کدهای آن وجود دارد و قابل توسعه و تغییر هستند. وقتی که به کدها دسترسی داشته باشید خودتان (یا برنامه‌نویسی که استخدام می‌کنید) می‌توانید تغییرات دلخواه را در ظاهر و یا حتی بخش داخلی سایت ایجاد کنید و خطاهای آن را برطرف کنید. البته این به این معنی نیست که برای استفاده از سیستم مدیریت محتوای اپن سورس به کدنویسی نیاز دارید؛ در واقع برنامه‌نویسی و کد زدن زمانی لازم می‌شود که بخواهید برای کسب و کاری بزرگ سیستم مورد نظرتان را توسعه دهید و تغییراتی اساسی در آن ایجاد کنید.



فروشگاه سازهای کد باز بر روی هاست خود شما سوار می‌شوند و استفاده از آنها به کمی تخصص و مهارت نیاز دارد. حالا این مهارت می‌تواند با مطالعه آموزش‌های مختلف تا حدودی به دست بیاید و یا اینکه اگر بودجه مناسبی دارید از شخص دیگری بخواهید کارهای نصب و راه‌اندازی و همچنین آموزش‌های ابتدایی را برای شما انجام دهد.

همچنین توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این سیستم‌ها، قرار نیست کسی در حل مشکلات به شما کمک کند. مگر آنکه باز هم کسی را استخدام کرده باشید که برایتان کارهای سایت را انجام دهد. حرف ما این است که نباید از سازنده این سیستم‌ها انتظاری داشته باشید. بلکه باید کسی را در تیم خود در اختیار داشته باشید که در زمینه استفاده و توسعه آنها مهارت داشته باشید. و یا آنکه خیلی ساده، خودتان شروع به یادگیری کنید!


فروشگاه سازهای اشتراکی (SAAS)

کلمه SAAS مخفف Software As A Service است و در فارسی به آن سرویس اشتراکی یا اجاره نرم‌افزار هم می‌گویند. اما این یعنی چه؟ سیستم‌های SAAS امکانات سیستم‌های متن باز را ارائه می‌دهند، اما با این تفاوت که به سادگی به کدهای آن‌ها دسترسی ندارید و در صورت نیاز باید آن را از شرکت‌های ارائه‌دهنده سیستم‌ مدیریت محتوای اشتراکی به صورت اشتراک سالیانه، ماهیانه یا پکیج‌های محصول خریداری کنید.


در واقع این سیستم‌ها بر اساس اشتراک کار می‌کنند. این یعنی شما بابت دریافت سیستم و خدمات آن، یک هزینه سالیانه به این سیستم‌ها پرداخت خواهید کرد.

زمانی که شما از یک سیستم اشتراکی استفاده می‌کنید، سایت شما بر روی هاست این سرویس قرار می‌گیرد به اصطلاح و تمام خدمات لازم نیز از طرف شرکت ارائه دهنده فروشگاه ساز به شما داده خواهد شد.


باید بدانید که استفاده از این سیستم‌ها رایگان نیست، اما در عوض هزینه‌های جانبی همچون خرید قالب، افزونه، استخدام طراح سایت، اجاره هاست و ... هم بر دوش شما نخواهد بود. به علاوه، راه‌اندازی فروشگاه و یادگیری کار با سیستم آنها نیز به مراتب ساده‌تر از سیستم‌های کد باز است.

به این نکته توجه داشته باشید که با دریافت یک سیستم فروشگاه‌ساز اشتراکی، شما همیشه خیالتان راحت است که یک تیم پشتیبانی وجود دارد که به سوالات و مشکلات شما پاسخ خواهد داد. به علاوه، ویرایش و توسعه سایت بسیار راحت‌تر خواهد بود.


فروشگاه‌ ساز باب نیز یکی از پلتفرم‌های تجارت الکترونیک موفق ایرانی است که به کاربران اجازه می‌دهد بدون هیچ دردسری صاحب یک فروشگاه اینترنتی کامل شوند. برای استفاده از Bab هیچ نیازی به دانش کدنویسی وب و یا طراحی ندارید و همه چیز برای شما فراهم شده است. همچنین اگر قصد دسترسی به امکانات بیشتر و یا قالب‌هایی مطابق با سلیقه خود هستید، تیم پشتیبانی و توسعه دهندگان باب همواره آماده شنیدن صدای شما هستند.